Om Speedanalysen

Speedanalysen har funnits i olika versioner sedan 2005 redan innan första boken Travkonsulten kom. Den har utvecklats genom åren och är den V75-analys som haft flest tipsettor bland alla V75-tjänster som finns på marknaden.

2012 kom ”färgkoderna” som gör det enklare att få en bild av hästarnas styrka, snabbhet samt totalbedömning. Fram till 2016 användes bara två kolumner: s1000 som visar hur fort hästen avslutat sista varvet och s500 som visar hur fort hästen avslutat sista halvvarvet. En stor och viktig finess med speedtiderna är att de visar den ”verkliga km-tiden” genom att räkna om verkliga sträckan som hästen springer. Ett varv i 2:a spår (t.ex. via dödens) är ju längre än ett svar på innerspår (t.ex. via spets). Vilket gör att en häst som springer sista varvet i dödens och kommer till mållinjen precis samtidigt som en häst som springer i spets har sprungit längre och därmed på en snabbare km-tid.

Sedan 2016 finns även BOT-tiden utlagd som visar hästens ”Bästa omräknade tid” och som räknar om distans och startmetod i tidigare lopp. Nedan exempel som visar hur Speedanalyserna utvecklats under åren som gått.

Nedan kommer Maratonligan för antal tipsettor 2009-2018

Speedanalysen är numera en abonnemangstjänst. Med köp av senaste boken ”Travkonsulten 2019” följer fyra månaders abonnemang med utan extra kostnad. Speedanalyserna ska vara utlagda senast vid midnatt natten mellan fredag-lördag för vanliga lördagsomgångar. Men oftast är de klara tidigare och torsdag – fredag läggs ofta den s.k. ”Halvan” ut med alla speedtiderna och ibland även en 75 %-version i väntan på fullständiga analysen.